Arctivity er en landsdekkende aktivitetscamp og jobber for like muligheter for deltakelse i idretts- og friluftsaktiviteter. Arctivity skal bidra til økt deltakelse og varig aktivitet "der folk bor" og baserer seg på mulighetene hver enkelt har for å utvikle og opprettholde en aktiv hverdag, og slik påvirke egen helse.

Saltendistriktet er et fantastisk utgangspunkt for tilrettelegging av sterke natur- og mestringsopplevelser, og en region med stor faglig tyngde innen rehabiliteringsfeltet. En perfekt kombinasjon for utviklingen av et unikt, etterspurt og nødvendig aktivitetstilbud for målgruppen: Personer over 16 år med fysiske funksjonsnedsettelser.

I prosjektperioden 2015-2017 har instruktører og turledere fra mange særforbund tilknyttet NIF og medlemsorganisasjoner i Norsk Friluftsliv (spisskompetanse på aktivitetene), fagpersoner fra VHSS og andre rehabiliteringsinstitusjoner (spesialkompetanse på tilpasninger og tilrettelegging) samt dedikerte frivillige bidratt til å gi et trygt og variert aktivitetstilbud.

Visjon
Arctivity varer 5 dager men virker 365 dager. I tillegg til å utvikle et bunnsolid ukesarrangement skal Arctivity året gjennom jobbe for at alle involverte parter bidrar til at det som læres, erfares, oppleves og forstås, blir tatt vare på, foredlet og spredt. Gjennom dette arbeidet vil Arctivity i samarbeid med nasjonale og internasjonale aktører innen blant annet idrett, friluftsliv og rehabilitering utvikles til å bli et viktig bidrag til å nå målet om like muligheter for deltakelse og varig aktivitet der folk bor.

Med usikkerhet knyttet til videre finansiering har VHSS besluttet at Arctivity i nåværende form ikke blir arrangert i 2018, men at arbeidet med å sikre langsiktig finansiering fortsetter Med mål om å videreføre arrangementet fra 2019. Den viktigste suksessfaktoren blir at vi lykkes med å etablere langsiktige og omfattende samarbeidsavtaler og en sterk forankring og vilje til videreutvikling av prosjektet i samarbeid med offentlige og private instanser.

www.arctivity.no

https://www.facebook.com/arctivitynorway/