Ingen nye positive etter koronatest ved helsesportssenteret

Samtlige pasienter og ansatte som ble testet ved Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) onsdag denne uken, er bekreftet negative. To prøvesvar for ansatte testet utenfor organisasjonen vil først foreligge senere i dag.

Senteret har totalt 4 isolerte som har fått bekreftet positiv test. En av disse befinner seg ved helsesportssenteret, mens de 3 øvrige er i sine hjemkommuner. En omfattende smitteoppsporing er utført og totalt i de kommuner som er berørt av utbruddet ved VHSS, er 48 i karantene. Av disse er 24 i Fauske kommune.

Elke-Maria Bunk, direktør ved VHSS, sier at de siste dagers hendelser viser at institusjonen er sårbar og må fortsette sitt sterke fokus på smittevern.

-             Dette handler om sikkerhet for pasienter og ansatte og et felles bidrag inn i den nasjonale dugnaden. Det har vært et tett og godt samarbeid mellom Fauske kommune og VHSS i denne saken. Pasienter og ansatte skal ha all honnør for den måte de har taklet situasjonen på.

Konstituert kommuneoverlege/smittevernlege Gregory Hautois er glad for at de ikke har fått flere med påvist smitte.

-             Vi ser tydelig at det er svært viktig å reagere både raskt og effektivt når man ser antydning til start på et utbrudd. Slik lykkes man med å begrense smitte så fort som mulig. Det betyr ikke at vi ikke kan forvente nye smittetilfeller, men smitteoppsporingen sørger for at disse allerede er i karantene når de får påvist smitte. Først da kan man si at man har kontroll over situasjonen.

Status per 30.10.2020 i Fauske kommune: 3303 tester utført. 7 påvist positive i isolering. 56 personer i karantene. Totalt har 36 personer vært påvist smittet siden mars.