Tilpasset fysisk aktivitet
Med tilpasset fysisk aktivitet som hovedvirkemiddel mener vi aktiviteter som kan gi både fysisk, psykisk og sosial trening. Dette innebærer at mye av oppholdet fokuserer på trening og aktivitet - både under veiledning, men også på egenhånd. Vi ønsker å fokusere på mulighetene fremfor begrensingene og gi den enkelte positive opplevelser knyttet til det å bruke egen kropp aktivt.
Aktiviteter/helsesport: friluftsliv/uteaktivitet, basseng/svømming, gymsalaktiviteter, ulik styrke- og kondisjonstrening med og uten apparater, funksjonell trening, balanse og bevegelighetstrening, avspenning, etc.
Funksjonell trening er å øve seg på/trene funksjoner for å kunne mestre daglige aktiviteter som er viktige for den enkelte. Det kan være å reise/sette seg, forflytte seg, gå med eller uten hjelpemidler, gå i trapp, kle på seg, lage seg mat etc. Aktivitetene kan være sammensatte og komplekse (som f.eks. å utføre kontorarbeid eller å lage middag), eller mindre sammensatte (som f.eks. å kneppe knapper, gå i trapp eller forflytte seg fra stol til seng/benk). Alle disse hverdagsaktivitetene har stor betydning for den enkelte og oppleves meningsfulle og er med å fremmer mestring av hverdagslivet.
Vi har i tillegg samarbeid med ulike fagpersoner og brukerorganisasjoner, spesielt knyttet til diagnoseopphold for personer med MS og Parkinson. Det foregår ellers en del undervisning/prosessarbeid innen aktuelle tema.
Frisklivssentraler er viktige samarbeidspartnere i forhold til oppfølging, og i forhold til det videre tilbud brukerne får når de kommer hjem.